https://www.youtube.com/watch?v=iuofks4QhBo

Samen met een groep van zo’n twintig koffiebedrijven verkent Kinti Coffee, onder leiding van MVO Nederland, mogelijkheden voor transparantie binnen de koffie-industrie. Met de andere bedrijven in dit collectief bekijken we samen wat er nodig is voor een toekomstbestendige koffiesector. Deelnemers van het Futureproof Coffee Collective zien in dat bestaande keurmerken niet genoeg zijn voor de noodzakelijke nieuwe vormen van transparantie en eerlijke communicatie over de noodzakelijke investeringen in voedselketens.

Deze samenwerking is uniek in een concurrerende markt, maar alle bedrijven delen de wens voor een eerlijkere koffiesector. Deze dinsdag bespraken we de mogelijkheden om samen de sector echt duurzaam te maken en hoe we een alternatief kunnen vinden voor de uitbuiting door de grote koffieproducenten. 

Door deze samenwerking draagt Kinti verder bij aan doel 17 van de Sustainable Development Goals: Partnerships for the goals. Om echte impact te maken en industriebreed een stem te hebben zijn initiatieven zoals Futureproof Coffee Collective van grote waarde.

Dit project wordt ondersteund door: MVO Nederland, Solidaridad en het Dutch Good Growth Fund.