November 2019 – Colombia, Nariño

Deze week is het team uit Nederland van Kinti Coffee op bezoek geweest bij de koffie-coöperatie Asprounión in Colombia. In gezelschap van onder andere Patricia de Vries (Landbouwraad, Ambassade Bogotá Colombia) en Anne Ligthelm (RVO Nederland) bracht Harm Jansen een bezoek aan de koffieregio Nariño, om de samenwerking tussen partijen binnen de productieketen nog beter te maken.

Met support van de overheid was er al voor 30 boeren de mogelijkheid om over te stappen op organische landbouwmethoden. Op deze manier leren boeren hoe ze hun land beter kunnen beschermen, hoe ze de kwaliteit van hun producten kunnen blijven verbeteren en een betere prijs kunnen ontvangen voor hun koffiebonen. Er werd gekeken naar het DGGF Technical Assistance project, waarbij gedoeld wordt op het produceren van biologische koffie en directe handel naar Nederland. De samenwerking van Bochica, een label van Kinti, met Jumbo vormt hierin een belangrijke rol.

Guadalupe Burbano Gómez, ambassadeur van Asprounión en Kinti in Colombia, liet weten: “We are grateful for Anne’s support, very proud of Harms work and for his initiative to offer a quality product and at the same time, generate impact here in La Unión Nariño.”