Op 30 januari organiseerde Fairtrade International zijn eerste Living Income in Coffee Forum. Hier presenteerde Harm Jansen de Living Income Strategy van Kinti Coffee, en dan met name onze visie op de strategie rond de koffieboeren. Producenten en andere takken van deze industrie kregen de mogelijkheid om hun eigen ideeën hierover te presenteren en het gesprek aan te gaan over wat volgens hen de beste manier is om de grote inkomenskloof te dichten. 

De huidige koffieprijs ligt laag, met als gevolg een laag inkomen voor de boeren op de origine. Daarbij komen slechte werkomstandigheden kijken en landbouwmethoden die de grond vaak erg uitputten. En dit zijn nu juist de aspecten die men niet wil hebben bij een handel waarin de vraag maar blijft stijgen. Om de koffie-industrie nog lang te kunnen behouden is het van groot belang om deze duurzaam te maken. Hiervoor moet de koffieproductie in de eerste plaats voor de landbouwers zinvol zijn. 

Bij het evenement van Fairtrade zijn veel waardevolle ideeën besproken en hebben wij écht potentie gezien in de duurzame manier van koffie produceren. Kinti is trots om hierbij betrokken te zijn en bouwt samen met andere koffiebedrijven aan een groter aandeel van duurzaamheid in de koffieproductie.