Kinti Coffee in tijden van Covid 19

Kinti Coffee Nieuws   •   31 april 2020

De afgelopen weken is Nederland, net als de rest van de wereld, in de ban van het Covid 19 virus. Terwijl wij vanuit huis werken zetten zorgmedewerkers en mensen uit andere cruciale beroepen zich in om anderen te helpen en ons land draaiende te houden. Ook in de koffiewereld staat de wereld volledig op z’n kop en veel bedrijven voelen de impact van de dalende inkomsten. Ondanks de consequenties staat Kinti Coffee uiteraard volledig achter de genomen maatregelen en zijn veiligheid en gezondheid altijd de eerste prioriteit.

Bij Kinti leveren we veel aan kantoren die nu gesloten zijn. Net als veel andere sociaal ondernemers hebben we in een korte tijd het roer om moeten gooien door de uitbraak. De uitdaging is om nu met daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën te komen. Daarom zijn we druk bezig met verschillende initiatieven en proberen we hiermee juist in deze tijden positieve impact te blijven maken. Juist in deze tijd willen we iedereen laten genieten van onze goede koffie.

De impact in Nariño, Colombia

Deze crisis heeft natuurlijk niet alleen effect op Kinti in Nederland. Ook onze boeren in Colombia hebben te maken met verschillende maatregelen. Op de locatie van onze coöperatie in La Unión is nu één geval gerapporteerd. Laten we echter niet vergeten dat Nariño een regio is met veel armoede en kwetsbare groepen over het algemeen het hardst getroffen worden door de crisis. Gelukkig blijven ze ook daar positief: elke crisis is een kans. Op het moment van schrijven zijn de boeren druk bezig met de eerste oogst van 2020, waarbij ze natuurlijk alle nodige veiligheids- en gezondheidsmaatregelen in acht nemen. We kunnen ons de komende maanden dus net als altijd  verheugen op onze verse koffie uit Colombia. Gelukkig kennen wij onze boeren goed en zijn we specifiek in zit soort tijden in staat om effectief samen te werken. Iedereen beleeft dezelfde situatie en we willen maar een ding: samen werken naar een betere, duurzame toekomst.

Net als altijd is het voor ons dus van belang om de impact te maken die je van Kinti gewend bent. Elk kopje maakt het verschil, juist in tijden van crisis. Onze Bochica koffie is net altijd altijd verkrijgbaar bij de Jumbo supermarkten en al onze koffie kan je gewoon bestellen via de webshop. Om impact te blijven maken én om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken hebben we bij Kinti Coffee nu een aantal speciale aanbiedingen.

Kinti Coffee voor de thuiswerkers

Om jouw home office echt een flinke upgrade te geven hebben bieden we nu de Jura W8 Black Inox voor maar 1599,- in plaats van 1790,-. Dit is de perfecte machine voor jouw thuiswerkplek. Met een waterreservoir van drie liter, een bonenreservoir voor 500 gram koffiebonen en een residubak met een capaciteit van 25 porties, kan je met deze machine thuis genieten van dezelfde kwaliteit koffie als op kantoor. Bij deze deal krijg je gratis 4kg koffie met keuze uit de light, medium en dark roast.

Heb je al een machine thuis? Dan bieden we deze aanbieding van 20% korting op 3kg Kinti Coffee in combinatie met onze Tea of Life assortibox Organics. Deze box heeft 12 vakjes met 10 zakjes (1,5-2 gram per zakje) Fairtrade thee.

En heb je behoefte aan een voorraad van onze single origin koffie? Kan bieden we ten slotte 20% korting op ons Kinti Coffee multipack. Uiteraard 100% Arabica, Fairtrade is gecertificeerd en volledig Direct Trade ingekocht. Met de volgende roasts:

KINTI Light Roast – 1kg
Onze Light Roast heeft een uitgebalanceerde branding met een subtiel aroma van citrus. Een koffie met een zachte, maar intense smaak.

KINTI Medium Roast – 1kg
Onze Regular Roast heeft een evenwichtig smaakprofiel, medium body met lichte tonen van chocolade en citrus.

Kinti Dark Roast – 1kg
Onze Dark Roast heeft complexe aroma’s, en rijke, zoet en fruitige tonen van citrus, chocolade en caramel.

Alle koffie en de bovenstaande aanbiedingen ontvang je nu met gratis verzending met de code KINTITHUISBARISTA2020.

De effecten van de crisis zijn nog niet duidelijk , maar één ding is zeker, na de crisis hebben wij weer heel veel mensen met mooie ideeën en doorzettingsvermogen. In de tussentijd draagt Kinti zo veel mogelijk bij aan het prettiger maken van de huidige situatie en het bouwen aan een betere toekomst.

Snel naar onze webshop