Bochica Coffee – nu ook verkrijgbaar in Nespresso capsules!

Mooi nieuws! Onze premium Fairtrade Colombiaanse koffie is nu bij JUMBO Supermarkten en op kinticoffee.nl verkrijgbaar in koffiecapsules! En wel in twee heerlijke varianten: Espresso en Lungo.

Nu dus eindelijk een eerlijke, duurzame en échte single orgin kwaliteitskoffie voor je Nespresso® koffieapparaat. Super versgebrande koffie in capsules, rechtstreeks van de boer.

Met ons retail label Bochica willen we, net als bij alle andere Kinti Coffee, de traditionele, oneerlijke koffieketen positief veranderen. Boeren zijn daarin nu de zwakste schakel. Daarom bundelt Bochica Coffee de krachten en zorgen we er voor dat onze boeren eerlijk aan Bochica Coffee verdienen. Dat doen we door ons unieke Bochica shared value-model, waarbij we onze inkomsten delen met de koffieboer.

Bochica Coffee en duurzaamheid

Bij Bochica Coffee zetten we ons naast de sociaal-economische duurzaamheid ook in voor het milieu. Zo stimuleert Bochica actief de omschakeling van haar koffieboeren biologisch koffieteelt. Van onze 200 boeren zijn er nu al 30 biologisch gecertificeerd. Daarnaast maken steeds koffiefarms de transitie naar 100% circulaire koffieteelt. Ee inspirerend voorbeeld in Colombia! Daarnaast vormt Bochica een directe keten met haar koffieboeren, zonder tussenschakels. Op milieugebied, beïnvloeden we daarom in deze keten zo veel mogelijk positief, zoals duurzaam zeetransport, gebruik van milieu-vriendelijke verpakkingen en bijvoorbeeld het zo milieuvriendelijk mogelijk branden van de koffie.

Plastic koffiecapsules

Als het milieu zo belangrijk is, waarom maakt Bochica Coffee dan voorlopig gebruik van plastic koffiecapsules?

Op de koffiemarkt zie je steeds meer “milieuvriendelijke en/of afbreekbare” koffiecups voorbij komen. Bij Bochica Coffee houden we echter niet van valse claims. Er bestaan momenteel namelijk nog geen écht composteerbare koffiecups. Alle bestaande koffiecups moeten namelijk gewoon bij het restafval, waarna ze gewoon worden verbrand. Dat constateerde wij na een lang onderzoek:

– Alle “composteerbare” capsules kunnen alleen worden afgebroken onder industriële omstandigheden met alle milieu-impact van dien. Dus nooit thuis.
– Industrieel composteerbare capsules (EN 13432-norm) zijn pas na minimaal 12 weken (gedeeltelijk) afgebroken. Bij de GFT-verwerker duurt het composteringsproces 3 tot 4 weken. Dan is de koffiecup dus nog intact en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De composteerder houdt deze materialen da namelijk over en zo belandt de koffiecup alsnog in het restafval.
– Biobased plastic is ondanks de herkomst van niet fossiele grondstoffen gewoon plastic en moet dus bij het plastic worden ingezameld.
Zie: Milieu Centraal & Kennis-instituut voor Duurzaam Verpakken.

Wanneer schakelt Bochica Coffee over naar milieuvriendelijke capsules?

Zodra er bewezen milieu-vriendelijke capsules beschikbaar zijn zal Bochica hier direct op overschakelen. Momenteel zijn we al in gesprek met een innovatief bedrijf dat bezig is met echte ‘home compostable’ koffiecups. Dat is pas veelbelovend. Maar, helaas zijn deze capsules nu nog niet beschikbaar voor productie. Maar we houden je hiervan op de hoogte!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Bel, mail of app ons. Of reageer via Instagram of Facebook. We horen graag van je!