Bochica Coffee

Heerlijke, superieure kwaliteit Colombiaanse single origin koffiebonen. Met een bijzonder verhaal.
Nu exclusief bij

NIEUW: Bochica Coffee – rechtstreeks van de koffieboer

Bochica Coffee staat voor heerlijke, hoge kwaliteit Colombiaanse single origin koffie. Fairtrade gecertificeerd, maar juist ook door onszelf Direct Trade ingekocht. Van de laatste oogst en vers gebrand in Nederland. Direct van onze eigen 200 boeren van koffiecoöperatie Asprounión, waarmee we intensief en op lange termijn samenwerken.

Onze koffieregio Nariño in Colombia

Onze koffie komt uit de regio Nariño, in het zuidwesten van Colombia. Een beroemde koffieregio met hoge berggebieden, tropisch regenwoud en stranden aan de Stille Oceaan. Onze koffie wordt geteeld in de dorpen rondom de stad La Unión: een gebied gelegen op 1500-2000 meter in het Andes gebergte. Helaas is Nariño ook één van de meest arme regio’s in Colombia. En staat bekend als zwaar getroffen door drugshandel en het voormalige gewapende conflict van Colombia.

Bochica Direct Trade

Onze koffieboeren hebben het niet makkelijk. Alleen de standaard Fairtrade premies zijn voor onze boeren dan ook niet genoeg. Daarom kopen wij onze koffiebonen rechtstreeks in bij onze koffieboeren. En geeft Bochica bovenop de Fairtrade premies, een Kinti impactpremie en een kwaliteitspremie. En uniek in de koffiewereld: wij delen onze eindopbrengst met de boeren. Hiermee laat Bochica zien hoe eerlijke koffie de norm in de koffie-industrie kan worden. En zo maken we écht concreet impact in de regio.

Soort en smaak

Onze koffieboeren leveren uitsluitend superieure kwaliteit 100% Arabicabonen. De volgende drie Arabicasoorten maken onze koffie zo goed:
– Colombia: karamel & chocoladesmaak met lichte tonen van roodfruit.
– Caturra: geeft voldoende zuurgraad (aciditeit) en mooie body aan de koffie.
– Castillo: geeft zachtheid, aroma en nog wat extra (citroen)aciditeit.
De koffie is door deze natuurlijke mix uitgebalanceerd en heeft een zachte maar intense smaak met subtiele aroma’s van citrus en een vleugje roodfruit. .

Onze boerenpartner in Colombia

Onze partner in Colombia is Asprounión, een sociale koffieboerenfederatie die tot doel heeft het welzijn van haar koffieboerengemeenschap te ondersteunen en te verbeteren. Asprounión is opgericht in 2001 en heeft sindsdien gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van 200 geassocieerde boerenfamilies. Het betreft hier vooral kleinschalige boeren met vaak 1-2 hectare aan koffieplantage in dorpen rondom de stad La Unión in het departement Nariño in het zuiden van Colombia. Door ons partnerstap kunnen we een vlucht geven aan het goede initiatief, dat Asprounión met haar koffieboeren is gestart. .

Waarom Bochica Coffee

Met een unieke aanpak maken we een directe en eerlijke verbinding tussen onze koffieboeren in Colombia en onze klanten in Nederland. Met het Kinti-Asprounión partnerschap leveren we een gezamenlijke, lokale bijdrage aan duurzame socio-economische ontwikkeling en een vredesvolle transitie van de regio Nariño. Bochica Coffee:
– betaalt haar boeren premies, niet alleen gebaseerd op de laagste koffiewaarde (groene bonen), maar op de hoogste koffiewaarde namelijk de eindwaarde
– werkt uitsluitend met concrete, meetbare lokale impact
– biedt lokale transparantie en traceerbaarheid

Concrete projecten die zijn geïnitieerd binnen onze samenwerking zijn:
– Opstart project biologische koffieteelt: in 2020 zal een deel van onze boeren biologische koffie produceren met een officiële biologische certificering. Dat betekent meer inkomen voor de boeren en hun families.
– Lokale koffieschool opgericht voor trainingen en educatieve programma’s, met veel aandacht voor jongeren en vrouwen.
– Verkoop van door de boeren gebrande koffie: onze boeren branden hun koffie ook al zelf. Wij helpen hen om deze koffie ook te verkopen in Colombia. In de toekomst kunnen wij hopelijk ook door hen gebrande koffie in Nederland gaan verkopen, echter hiervoor moeten eerst nog wat uitdagingen worden aangepakt.<

Koffie, rechtstreeks van de boer

Bochica Coffee doet dingen anders. Wij geloven dat onze klanten de beste koffie verdienen: dus versgebrand, van de laatste oogst, 100% traceerbaar en simpelweg heerlijk.

Onze koffie komt rechtstreeks van de boer en wordt pas gebrand vlak voor wij de koffie leveren. Binnen onze directe keten zitten dus geen onnodige tussenschakels, waardoor u altijd verse en hoge kwaliteit koffie drinkt.

Translate »