KOFFIE VAN DE HOOGSTE KWALITEIT

Onze koffieboeren leveren uitsluitend superieure kwaliteit 100% Arabicabonen. De koffie heeft een verrassend karakter, met een gemiddelde zuurgraad en met zoete en citrusachtige tonen. De volgende drie Arabicasoorten maken onze koffie zo goed:

  • COLOMBIA: karamel & chocoladesmaak met lichte tonen van roodfruit.

  • CATURRA: geeft voldoende zuurgraad (aciditeit) en mooie body aan de koffie

  • CASTILLO: geeft zachtheid, aroma en nog wat extra (citroen)aciditeit.

De koffie is door deze natuurlijke mix uitgebalanceerd en heeft een zachte maar intense smaak met subtiele aroma’s van citrus en een vleugje roodfruit.

Onze Light Roast heeft een uitgebalanceerde branding met een subtiel aroma van citrus. Een koffie met een zachte, maar intense smaak.

Onze Medium Roast heeft een evenwichtig smaakprofiel, medium body met lichte tonen van chocolade en citrus.

Onze Dark Roast heeft complexe aroma’s, en rijke, zoet en fruitige tonen van citrus, chocolade en caramel.

ONZE LANGE-TERMIJN PARTNER: KOFFIECOÖPERATIE ASPROUNIÓN

We kiezen voor directe samenwerking (direct trade) met onze koffiecoöperatie Asprounión. Coöperaties zijn voor ons de ‘drivers for change’, omdat ze een belangrijke faciliterende rol hebben voor hun boerenachterban. En er is een grote potentie voor hen tot het voeren van een regierol op vele gebieden zoals proces- en kwaliteitsverbetering, inclusie van de kleinschalige boeren, meer waardecreatie en de link voor de boer naar internationale markten. Daar ondersteunen wij  Asprounión graag bij als lange-termijn partner.

NARIÑO REGIO

In Colombia wordt koffie van noord tot zuid verbouwd, rondom het berggebied. Vanwege de vele microklimaten is de diversiteit aan koffie in Colombia ongeëvenaard. Colombia is verder uniek vanwege de twee koffiegewassen per jaar. Hierdoor zijn er altijd verse bonen beschikbaar, wat een hoge kwaliteit garandeert.

Onze koffie komt uit Nariño. Dit is de regio waar de beste koffie uit Colombia vandaan komt. De topoklimaten en microklimaten in de koffieproducerende gebieden van Nariño geven unieke en onderscheidende koffiesoorten. Onze koffie wordt verbouwd in de dorpen: La Union, Taminago, San Pable, Cartago, Arboleda, Alban en San Lorenzo.

GELIJKWAARDIGE SAMENWERKING

Voor Kinti is Colombia net zo belangrijk als Nederland. Onze samenwerking is gebaseerd op volledige gelijkwaardigheid in plaats van liefdadigheid en als gelijke partners zijn we in staat de beste koffie te produceren.

BESTE KWALITEIT KOFFIE

De kwaliteit van onze koffie is een direct resultaat van de toewijding van onze coöperatie. Al generaties lang produceren onze telers koffie en door onze samenwerking ontstaat niet alleen economische vooruitgang, maar er is ook ruimte voor telers om te investeren in kwaliteit. Daarnaast wordt kwaliteit beloont door middel van onze kwaliteitspremie. 

TOTAALOPLOSSING

Onze volledige service zorgt dat bedrijven volledig voorzien zijn van de beste koffie. We weten dat het lastig kan zijn om het beste apparaat te kiezen voor jouw werknemers, bij zo’n investering wil je zeker van je zaak zijn. Daarom bieden wij proefplaatsingen van onze JURA-machines en een hoog efficiënte klantenservice. 

DUURZAME PRODUCTIE

Omdat wij de hele productieketen overzien zijn we bij Kinti in staat om de duurzaamheid van systemen sterk te verbeteren. Al dertig van onze telers zijn overgestapt op biologische landbouw en we hebben al een aantal volledig circulaire farms operationeel. 

Met onze light, medium en dark roast ligt ons label Bochica bij Jumbo supermarkten. Jumbo is daarmee de eerste supermarkt die ons Shared Value en Direct Trade koffie in de schappen heeft liggen: een grote stap voor de koffie-industrie!

Net als alle koffie van Kinti komt Bochica rechtstreeks van de boer en wordt pas gebrand vlak voor wij de koffie leveren. Binnen onze directe keten zitten dus geen onnodige tussenschakels, waardoor u altijd verse en hoge kwaliteit koffie drinkt.

Probeer nu voor 5,49

Interesse in Kinti?

De koffie staat klaar

Neem contact met ons op
CONTACT

ADRES

Rijnzathe 4 – unit 4, 3454 PV, De Meern

TELEFOON & MAIL

‭06 270 574 51‬ – info@kinticoffee.nl