Onze koffiebonen

Kleinschalige, hooggelegen koffieplantages

Hoog in het Colombiaanse Andesgebergte ligt La Unión, een gebied binnen de beroemde koffieregio Nariño. Hier zijn onze 200 boeren van koffiecoöperatie Asprounión gevestigd met hun kleinschalige plantages. Wij gebruiken uitsluitend hun superieure kwaliteit koffiebonen. Direct van de koffieplantage, vers van de laatste oogst. Onze kleine boeren selecteren, verwerken en drogen hun koffiebonen op hooggelegen terrassen.

Uitsluitend superieure kwaliteit 100% Arabicabonen

Onze koffieboeren leveren uitsluitend superieure kwaliteit 100% Arabicabonen. De koffie heeft een verrassend karakter, met een gemiddelde zuurgraad en met zoete en citrusachtige tonen. De volgende drie Arabicasoorten maken onze koffie zo goed:

  • Colombia: karamel & chocoladesmaak met lichte tonen van roodfruit.
  • Caturra: geeft voldoende zuurgraad (aciditeit) en mooie body aan de koffie.
  • Castillo: geeft zachtheid, aroma en nog wat extra (citroen)aciditeit.

De koffie is door deze natuurlijke mix uitgebalanceerd en heeft een zachte maar intense smaak met subtiele aroma’s van citrus en een vleugje roodfruit.

Colombia: ongeëvenaarde koffiekwaliteit en -variëteit 

In Colombia wordt koffie van noord tot zuid verbouwd, rondom het berggebied. Vanwege de vele microklimaten is de diversiteit aan koffie in Colombia ongeëvenaard. Colombia is verder uniek vanwege de twee koffiegewassen per jaar. Hierdoor zijn er altijd verse bonen beschikbaar, wat een hoge kwaliteit garandeert.

De beroemde koffieregio Nariño

Onze koffie komt uit Nariño. Dit is de regio waar de beste koffie uit Colombia vandaan komt. De topoklimaten en microklimaten in de koffieproducerende gebieden van Nariño geven unieke en onderscheidende koffiesoorten. Onze koffie wordt verbouwd in de dorpen: La Union, Taminago, San Pable, Cartago, Arboleda, Alban en San Lorenzo.

Onze lange-termijn partner: koffiecoöperatie Asprounión

We kiezen voor directe samenwerking (direct trade) met onze koffiecoöperatie Asprounión. Coöperaties zijn voor ons de ‘drivers for change’, omdat ze een belangrijke faciliterende rol hebben voor hun boerenachterban. En er is een grote potentie voor hen tot het voeren van een regierol op vele gebieden zoals proces- en kwaliteitsverbetering, inclusie van de kleinschalige boeren, meer waardecreatie en de link voor de boer naar internationale markten. Daar ondersteunen wij  Asprounión graag bij als lange-termijn partner.

Volledig verzorgd: de totaaloplossing voor uw koffie.

Kinti Coffee levert u snel en eenvoudig koffie, rechtstreeks van de boer en vers in Nederland gebrand. Als officieel dealer van JURA bieden wij u een totaaloplossing voor koffie. Uiteraard leveren wij Kinti Coffee ook voor uw bestaande koffiebonen-machine.

Translate »