Een betere toekomst

Harm Jansen
Oprichter

Na een internationale carrière bij multinationals besloot oprichter Harm te gaan doen wat hem inspireert: zijn kennis en kunde gebruiken om positieve impact te realiseren binnen een industrie waar veel ruimte is voor verbetering: de koffie-industrie. Dat werd Kinti Coffee.

Kinti Coffee geeft het goede voorbeeld aan de koffie-industrie

Kinti Coffee levert superieure kwaliteit Fairtrade en Direct Trade koffie uit Colombia, alsmede koffiemachines van het Zwitserse kwaliteitsmerk Jura. Doel achter Kinti Coffee is een oplossing te bieden voor de huidige oneerlijke inkomstenverdeling in de koffie-industrie. Onze manier is te kiezen voor directe samenwerking (direct trade) met lokale, vooruitstrevende koffiecoöperaties. De koffiecoöperaties zijn te beschouwen als ‘drivers for change’ met een belangrijke faciliterende rol voor hun boerenachterban.

Fairtrade certificering is niet genoeg

Om echt impact te maken, is het gebruik van de Fairtrade certificering voor ons niet genoeg. Daarom kopen wij onze koffiebonen rechtstreeks in bij onze koffieboeren en geven wij hen bovenop de Fairtrade premies, ook de Kinti impactpremie en een kwaliteitspremie. En uniek in de koffiewereld: wij delen onze totale opbrengst met de boeren. Dat is ons unieke Shared Value model Zo laat Kinti zien hoe écht eerlijke koffie de norm in de koffie-industrie kan worden!

100% traceerbaar en eerlijk

Kinti Coffee doet dingen anders. Wij geloven dat onze klanten de beste koffie verdienen: dus versgebrand, van de laatste oogst, 100% traceerbaar en simpelweg heerlijk.

Onze koffie komt rechtstreeks van de boer en wordt pas gebrand vlak voor wij de koffie leveren. Binnen onze directe keten zitten dus geen onnodige tussenschakels, waardoor u altijd  verse en hoge kwaliteit koffie drinkt.

ASPROUNIÓN

Coöperaties zijn voor ons de drivers for change. Door te werken met een coöperatie hebben de lokale spelers een gelijkwaardige rol in het productieproces en komt Kinti Coffee tot stand door samenwerking tussen ons team in Colombia en Nederland. Wij werken met Asprounión en kunnen zo met ons unieke Shared Value model echte impact maken. Op het moment bestaat onze coöperatie uit 200 smallholder familiebedrijven, die allemaal koffie van hoge kwaliteit produceren.

Dankzij de langdurige samenwerking dragen wij bij aan vijf van de SDG’s van de VN. Daarnaast worden veel telers en jongeren opgeleid binnen de Kinti – Asprounión koffieschool. Hierdoor hebben zij meer kennis van de verkoop van koffie. Samen met de coöperatie proberen wij de koffieketen op een eerlijke manier te versterken door de productie van hoogwaardige koffie.

Sociale Impact – Inspiratie voor jonge ondernemers en minderheidsgroepen in La Union. Het imago van de georganiseerde koffieteelt is flink verbeterd waardoor de jongere generaties enthousiast zijn om het vak te leren en in de toekomst het stokje over te nemen. 

Economische Impact – Doordat de koffieboeren de waardeketen in handen hebben vindt empowerment plaats. De processen die nu in handen zijn van georganiseerde koffietelers creëren kansen en meer en betere economische middelen voor koffietelers.

Impact van kennis – Trainingstrajecten voor koffietelers in onderwerpen zoals fysieke en organoleptische analyse.

Ecologische impact – Asprounión ondersteunt de activiteit echter met nieuwe programma’s voor schone en biologische productietechnieken die economisch rendabel zijn om koffie van hoge kwaliteit verder in kwaliteit te laten toenemen.

Volledig verzorgd: de totaaloplossing voor uw koffie.

Kinti Coffee levert u snel en eenvoudig koffie, rechtstreeks van de boer en vers in Nederland gebrand. Als officieel dealer van JURA bieden wij u een totaaloplossing voor koffie. Uiteraard leveren wij Kinti Coffee ook voor uw bestaande koffiebonen-machine.

Translate »