Een betere toekomst

Kinti Coffee: samenwerken aan een betere toekomst van de koffie-industrie.

Harm Jansen
Oprichter

Na een internationale carrière bij multinationals besloot ik te gaan doen wat me inspireert: mijn kennis en kunde gebruiken om positieve impact te realiseren binnen een industrie waar veel ruimte is voor verbetering: de koffie-industrie. Dat werd Kinti Coffee.

Kinti Coffee geeft het goede voorbeeld aan de koffie-industrie

Kinti Coffee levert superieure kwaliteit Fairtrade en Direct Trade koffie uit Colombia, alsmede koffiemachines van het Zwitserse kwaliteitsmerk Jura. Doel achter Kinti Coffee is een oplossing te bieden voor de huidige oneerlijke inkomstenverdeling in de koffie-industrie. Onze manier is te kiezen voor directe samenwerking (direct trade) met lokale, vooruitstrevende koffiecoöperaties. De koffiecoöperaties zijn te beschouwen als ‘drivers for change’ met een belangrijke faciliterende rol voor hun boerenachterban.

Fairtrade certificering is niet genoeg

Om echt impact te maken, is het gebruik van de Fairtrade certificering voor ons niet genoeg. Daarom kopen wij onze koffiebonen rechtstreeks in bij onze koffieboeren en geven wij hen bovenop de Fairtrade premies, ook een Kinti impactpremie en een kwaliteitspremie. En uniek in de koffiewereld: wij delen onze totale opbrengst met de boeren. Zo laat Kinti zien hoe écht eerlijke koffie de norm in de koffie-industrie kan worden!

Koffie, rechtstreeks van de boer

Kinti Coffee doet dingen anders. Wij geloven dat onze klanten de beste koffie verdienen: dus versgebrand, van de laatste oogst, 100% traceerbaar en simpelweg heerlijk.

Onze koffie komt rechtstreeks van de boer en wordt pas gebrand vlak voor wij de koffie leveren. Binnen onze directe keten zitten dus geen onnodige tussenschakels, waardoor u altijd  verse en hoge kwaliteit koffie drinkt.

Translate »