Een betere toekomst

Kinti is een jong duurzaam koffiebedrijf dat kwalitatief hoogwaardige Fairtrade Colombiaanse koffie levert via ‘direct trade’ in 3 bonenvarianten, evenals volledige professionele koffieoplossingen en zelf ontwikkelde koffieconcepten

Kinti wil de traditionele koffieketen positief veranderen. Boeren zijn nu de zwakste schakel in de koffieketen. Kinti legt daarom directe relaties met boeren en boerencoöperaties. Samen bundelen wij de krachten en veranderen wij bulkgoederen in hoogwaardige, gedifferentieerde producten, waaraan iedereen eerlijk verdient.

Harm Jansen – Oprichter

Na een internationale carrière bij multinationals besloot oprichter Harm te gaan doen wat hem inspireert: zijn kennis en kunde gebruiken om positieve impact te realiseren binnen een industrie waar veel ruimte is voor verbetering: de koffie-industrie. Dat werd Kinti Coffee.

Sinds 2017 levert Kinti Coffee hoogwaardige koffie aan bedrijven en consumenten. De koffie komt rechtstreeks van onze 200 Colombiaanse boeren. Onze keten vanaf de boer is snel en direct, zonder onnodige tussenschakels. Zo profiteren onze klanten van echt verse koffiebonen, die vers en in kleine batches worden gebrand bij gerenommeerde koffiebranderijen in Nederland.

Samen met onze lange-termijn partner hebben we de Kinti-Asprounión koffieschool. Hier kunnen koffietelers en hun kinderen erkende koffiediploma’s halen. Daarnaast hebben we uitwisselingsprogramma’s, workshops en nemen we deel aan koffiekampioenschappen.

Het belang van kwaliteit

Naast het vereenvoudigen van de koffieketen, is onze gezamenlijke inzet met de boer erop gericht om de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten constant te verbeteren. Met een zelf opgeleid team van hoge kwaliteit in Colombia en Nederland zorgen we daarvoor.

Kinti gebruikt bonen die geselecteerd zijn op kwaliteit, door middel van onze kwaliteitspremie. Ook de basis moet van hoge kwaliteit zijn, oftewel de ruwe koffiebonen. Deze combinatie is het begin van een hoogwaardige koffiebeleving.

Dit is niet onopgemerkt gebleven. De koffie van onze coöperatie Asprounión won in 2019 zilver bij het AVPA-concours in Parijs.

Kinti zet de sociaaleconomische duurzaamheid van boeren op de eerste plaats. Daarom maken onze boeren deel uit van hun bedrijfsmodel. Kinti deelt de inkomsten, op basis van het eindproduct, met de koffieboeren. Zo koppelen we de boereninkomsten aan de prijzen van het eindproduct. De boeren zijn hierdoor veel minder afhankelijk van de zeer volatiele grondstoffenmarkt en via Kinti hebben ze direct toegang tot de Nederlandse koffiemarkt, zonder onnodige tussenpersonen.

“We belong to this land, and are the only ones with the duty of developing this land”

Luis Carlos, Director of Asprounion

“They trained and taught us to work the land better, by respecting it and not mistreating it”

Luz Dary, Social Control

“Kinti Coffee: Kwalitatief hoogwaardige Fairtrade Colombiaanse koffie”

FAIRTRADE – Max Havelaar

“We are an impact company”

Kinti Coffee is een sociale onderneming. Dit houdt in dat we primair vanuit een maatschappelijke missie ondernemen (impact first). We realiseren impact als zelfstandige onderneming en hebben ons eigen verdienmodel, maar winst is ons middel en niet ons doel. We zijn transparant en fair naar iedereen en baseren bestuur en beleid op evenwichtige zeggenschap van alle betrokkenen, zowel in Nederland als in Colombia.

Inspiratie voor ouderen, jonge ondernemers en minderheidsgroepen in La Union.

Het imago van de koffieteelt is flink verbeterd. Jongere generaties zijn weer enthousiast om het vak te leren en in de toekomst het stokje over te nemen.

Trainingstrajecten voor koffietelers in onderwerpen zoals fysieke en organoleptische analyse.

Doordat de koffieboeren de waardeketen in handen hebben vindt empowerment plaats.

De processen die nu in handen zijn van georganiseerde koffietelers creëren kansen en meer en betere economische middelen voor koffietelers.

Nieuwe programma’s voor schone en biologische productietechnieken rondom de koffieteelt.

Economisch rendabel zijn om koffie van hoge kwaliteit verder in kwaliteit te laten toenemen.

Bekijk hier hoe wij bedragen aan de SDG’s

Interesse in Kinti?

De koffie staat klaar

Neem contact met ons op