Een betere toekomst

Kinti koffie heeft een uniek model: Shared Value. Hierin delen we de eindwaarde van onze koffie met onze boeren. Dit komt nog bovenop de verstrekte minimale Fairtrade premie en de extra Kinti premie. Daarnaast krijgen de boeren een prefinancing, hebben we gezamenlijk toegang tot subsidies vanuit de Nederlandse overheid en bieden we onze boeren een extra kwaliteitspremie (5% – 95%, afhankelijk van de kwaliteit van de bonen). Zo zetten wij ons in, om een einde te maken aan armoede.

Harm Jansen – Oprichter

Na een internationale carrière bij multinationals besloot oprichter Harm te gaan doen wat hem inspireert: zijn kennis en kunde gebruiken om positieve impact te realiseren binnen een industrie waar veel ruimte is voor verbetering: de koffie-industrie. Dat werd Kinti Coffee.

Onze koffie komt rechtstreeks van de boer en wordt pas gebrand vlak voor wij de koffie leveren. Binnen onze directe keten zitten dus geen onnodige tussenschakels, waardoor u altijd verse en hoge kwaliteit koffie drinkt.

Samen met onze lange-termijn partner hebben we de Kinti-Asprounión koffieschool. Hier kunnen koffietelers en hun kinderen erkende koffiediploma’s halen. Daarnaast hebben we uitwisselingsprogramma’s, workshops en nemen we deel aan koffiekampioenschappen.

Bestel hier onze koffie

Het belang van kwaliteit

Kinti gebruikt bonen die geselecteerd zijn op kwaliteit, door middel van onze kwaliteitspremie. Ook de basis moet van hoge kwaliteit zijn, oftewel de ruwe koffiebonen. Deze combinatie is het begin van een hoogwaardige koffiebeleving.

Dit is niet onopgemerkt gebleven. De koffie van onze coöperatie Asprounión won in 2019 zilver bij het AVPA-concours in Parijs.

“We belong to this land, and are the only ones with the duty of developing this land”

Luis Carlos, Director of Asprounion

“They trained and taught us to work the land better, by respecting it and not mistreating it”

Luz Dary, Social Control

“We are an impact company”

Kinti Coffee is een sociale onderneming. Dit houdt in dat we primair vanuit een maatschappelijke missie ondernemen (impact first). We realiseren impact als zelfstandige onderneming en hebben ons eigen verdienmodel, maar winst is ons middel en niet ons doel. We zijn transparant en fair naar iedereen en baseren bestuur en beleid op evenwichtige zeggenschap van alle betrokkenen, zowel in Nederland als in Colombia.

Inspiratie voor jonge ondernemers en minderheidsgroepen in La Union.

Het imago van de georganiseerde koffieteelt is flink verbeterd waardoor de jongere generaties enthousiast zijn om het vak te leren en in de toekomst het stokje over te nemen.

Trainingstrajecten voor koffietelers in onderwerpen zoals fysieke en organoleptische analyse.

Doordat de koffieboeren de waardeketen in handen hebben vindt empowerment plaats.

De processen die nu in handen zijn van georganiseerde koffietelers creëren kansen en meer en betere economische middelen voor koffietelers.

Nieuwe programma’s voor schone en biologische productietechnieken.

Economisch rendabel zijn om koffie van hoge kwaliteit verder in kwaliteit te laten toenemen.

Bekijk hier hoe wij bedragen aan de SDG’s

Interesse in Kinti?

De koffie staat klaar

Neem contact met ons op
CONTACT

ADRES

Rijnzathe 4 – unit 4, 3454 PV, De Meern

TELEFOON & MAIL

‭06 270 574 51‬ – info@kinticoffee.nl