Kinti Coffee biedt leefbaar inkomen aan koffieboeren

Kinti Coffee biedt leefbaar inkomen aan koffieboeren

Kinti is opgericht om voor haar koffieboeren het verschil te maken. Daarom was Kinti op zoek, om binnen een koffiesector waar purpose- en greenwashing gemeengoed zijn, een impactmodel neer te zetten, dat echt werkt. Met dit project wilde Kinti objectief laten onderzoeken hoe zij haar impactmodel verder kon aanscherpen, om aan dit doel tegemoet te komen.

Uit het onderzoek door Lisa Pijnacker volgde dat extra premies een belangrijk, maar relatief klein deel van het impactmodel vormen. De kernprincipes van de handelsrelatie spelen de grootste rol voor impact: traceerbaarheid, lange termijn relaties, investeren in de locatie van herkomst, een eerlijke prijs en het uitvoeren van objectieve metingen.

De traceerbaarheid van Kinti is 100%, dankzij de directe inkoop bij de coöperatie. Ook is er een lange termijn relatie aangegaan met deze coöperatie. Dit draagt bij aan de regio Nariño. Door te investeren in een koffieschool blijven mensen geïnteresseerd in het vak van koffieboer. Een eerlijke prijs voor de koffieboeren zou daar ook aan bijdragen. Die eerlijke prijs heeft twee delen, namelijk de prijs bij afname, en het Shared Value gedeelte– een nader te bepalen percentage van de winst van Kinti Coffee BV, dat wordt vertaald naar een aanvullende impactpremie voor de coöperatie.

Daarnaast koppelt Kinti de koffieboeren aan partners zoals subsidiefondsen om belangrijke duurzame doelen van de koffiecoöperatie te verwezenlijken. Zo vindt momenteel een transformatie plaats van conventionele koffieteelt naar biologische koffieteelt, waarbij een groot deel van de boeren biologisch gecertificeerd worden.

Het onderzoek heeft geholpen bij richting geven aan het impact model van Kinti Coffee, om zo een positieve impact te genereren voor de koffieboeren in de regio. Wil jij ook bijdragen aan een eerlijkere toekomst? Neem snel een kijkje in de Kinti Coffee webshop of neem contact met ons op!Gerelateerde producten

Copyright © 2023 Kinti B.V. All rights reserved.